genZ

Generation Z

Generation Z er født omkring 1990'erne frem til begyndelsen af det 21. århundrede. De beskrives som online-generationen. For dem er kroppen bogstavelig talt vokset sammen med mobiltelefonen, og de ser forbindelsen mellem den fysiske verden og medie-maskinen. I forhold til deres alder har de højtudviklede færdigheder rent teknisk, hvilket er indlært og udviklet via leg.
Generationen betragtes som miniatureversioner eller små voksne, et produkt og resultat af tiden og den verden, vi lever i. De er opvokset i en tid, hvor de har flere muligheder end børn fra tidligere generationer.
Globale og kulturelle begivenheder kendetegner generationens handlemåde: Finanskrisen, 3D-printer og selvkørende biler. Vi ser dem som illoyale forbrugere, multitaskers og selvrealiserende.

Generation Z på arbejdsmarkedet

Z opleves af tidligere generationer som gennemført irriterende, fordi de er så krævende en generation. Hvis de ikke føler sig motiverede, og hvis de keder sig, forlader de jobbet.
De er mere end nogen anden generation totalt selvrealiserende og uafhængig.
Z bliver super kompetente medarbejdere med stor interesse og forståelse for teknologien og netværk. De søger fleksibilitet i jobbet og vil helst være uafhængige af tid og sted. Z vil søge efter en ledelse, der forstår at kommunikere og ikke er konfliktsky. Arbejdspladsen skulle kunne tilbyde den nyeste teknologi og ikke mindst et rummeligt arbejdsmiljø med stor fokus på trivsel, da det bliver et af de vigtigste krav fra den generation. .

FAQta hand